Елизабет II се появи инкогнито в столицата

19 юни 2014

На бляскаво събитие бе отбелязано пристигането в България на знаменития британски сайдер Carling British Cider Cherry. Партито посрещна близо 200 души, които заедно официално дегустираха изтънчения британски черешов вкус в компанията на английската кралица. В ролята на достолепната Елизабет II се превъплъти любимата българска актриса Латинка Петрова, а заедно с Лоти ключова роля за събитието имаха водещите – изисканият британски джентълмен Тери Рандал и изглеждащата досущ като принцеса Даяна Ана Пападопулу.

DPP_jpg5519

С тяхна помощ всички посетители се потопиха за кратко в пленителната история на британския сайдер, която датира още от времето на Великата Римска империя. И тъй като Carling British Cider Cherry се пие винаги с лед, малкото кътче от Великобритания бе оборудвано с масивни ледени барове и артистични инсталации със замразени ябълки и череши. Британският дух се допълваше от дъждовното време, автентична британска телефонна будка и впечатляващи репрезентации на най-емблематичните лондонски забележителности.

DPP_jpg5492

По време на официалната част, наситена с множество забавни моменти и изтънчен британски хумор, бяха разкрити редица любопитни факти за произхода на сайдера и пътя му през вековете – от обгърнатия в мистерия келтски откривател на освежаващата напитка, през ключовата роля на ябълките и индустриалната революция, когато на фермерите се плащало със сайдер и в този смисъл за тях парите наистина растели по дърветата, та чак до наши дни.

DPP_jpg5513

Днес, Великобритания произвежда 600 милиона литра сайдер годишно или, 61,9% от цялото количество, произвеждан в Европейския Съюз. Всяко дванайсето питие сервирано в Англия е сайдер като общата стойност на категорията се оценява на 3,7 милиарда евро. Реално сайдерът е единствената алкохолна напитка, която има постоянен растеж, задминавайки всички останали категории глобално – при очакван ръст от приблизително 7% до 2017 година. И така, след няколко хиляди години и няколко хиляди километра Carling British Cider Cherry е вече в България, където всеки може да му се наслади.

DPP_jpg5498

„Не можете да си представите колко се радвам, че всички сме заедно тук и ставаме свидетели на най-голямата британска културна инвазия в България от премиерата на сериала „Ало, ало“ насам. Във Великобритания сайдерът е религия, а поклонниците му у нас се увеличават непрекъснато“, обяви във финалната част на официалното откриване Ясен Любенов, директор „Маркетинг“ в „Каменица“ АД, и изрази своя ентусиазъм от навлизането на компанията в „сайдер територията“.

DPP_jpg5512

В презентацията на „новия гост от Острова“ взе участие и Тим Буисере, завеждащ Търговската секция на Посолство на Великобритания в София. „Като англичанин, който по собствено желание живее в България през последните 14 години, уверено мога да кажа, че рядко ми липсва родината, с изключение на сайдера, разбира се. Както всички виждаме, тази празнина в сърцето ми е вече запълнена. Според мен, дълбоко в себе си, англичаните и българите много си приличат. И двете нации притежават невероятно чувство за хумор и обичат да се наслаждават на хубавите неща от живота. Точно поради тази причина, аз виждам в появата на Carling British Cider Cherry на българския пазар, началото на едно красиво приятелство“, коментира г-н Буисере.

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)