Марк Зукербърг

Facebook обяви, че дарява 1 милиард за построяване на жилища за бедни

11 ноември 2019

Редицата гафове, които допуснаха от най-популярната социална мрежа в света Facebook в последните няколко години очевидно са оказали сериозно влияние върху бъдещата политика на Зукербърг и компания.

Дали заради реваншизъм или поради друга мотивация, но от компанията обявиха официално, че ще отделят впечатляващата сума от един милиард долара за построяване на жилища за бедни.

Евтините домове ще се намират в щата Калифорния, като от Facebook вече си партнират с губернатора на щата и други известни филантропи по проектите, чиято цел е да бъдат построени до 20 000 нови жилища за учители, медицински сестри и други работници, обяснява главният финансов директор Дейвид Уенер.

Бедност бедни

Със сигурност, на света има и по-нуждаещи се места от Калифорния…

„Достъпът до евтини жилища за всички семейства е от ключово значение за справяне с икономическото неравенство и възстановяване на социалната мобилност в Калифорния и извън нея“, се казва в изявление на компанията – „Правителството не може да реши самостоятелно проблема с достъпността на жилищата. Имаме нужда от други хора, които да се присъединят към Facebook.

Напредъкът изисква партньорство с частния сектор и филантропията за промяна на статуквото и справяне с кризата на разходите, пред която е изправена нашата държава“, се посочва още. Според Уенер, в Сан Франциско например, четиричленно семейство с доход на домакинство от 100 000 долара годишно се счита за бедно.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)