Facebook пусна очила за виртуална реалност

29 септември 2018

Най-популярната социална мрежа в света – Facebook представи новите си безжични очила за виртуална реалност, като планира да започне да ги доставя на клиентите си през пролетта на 2019 година, предадоха световните агенции. „Окюлъс куест“ (Oculus Quest) ще има сензорни контролери и не се нуждае от смартфон или връзка с персонален компютър, за да създава изкуствени светове.

Цената на устройството ще е 399 долара – два пъти повече от по-слабото устройство „Окюлъс гоу“ (Oculus Go), пуснато по-рано тази година. Цената обаче е същата като на „Окюлъс рифт“ (Oculus Rift), които свързват потребителя с персонален компютър. Компанията планира да пусне и над 50 игри за новите си виртуални очила.

Oculus Quest

Напоследък Зукербърг и компания инвестират сериозно в хардуер за виртуална реалност с надеждата технологията, която предлага 360-градусова панорама или въображаеми светове, да се трансформира от нишов продукт в широко използвана платформа за игри, комуникации и бизнес приложения. Главният изпълнителен директор на мрежата не крие надеждите си минимум 1 милиард души да използват виртуалната реалност, но призна, че facebook все още е далеч от тази цел.

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)