0000279685-article3

Facebook рестриктира политическите реклами

15 април 2019

Най-голямата социална мрежа в света Facebook ще забрани политическата реклама на европейските избори, която се финансира от чужбина. Това трябва да предотврати чуждестранно влияние върху вота в съответните страни от Европейския съюз, съобщи онлайн мрежата.

Така например за даден кандидат от Дания не може да се пуска предизборна реклама от Италия, Русия или САЩ. В допълнение, прозрачността ще се увеличи във всички форми на политическа реклама, обяви мениджърът на Facebook Ричард Алън в постинг в корпоративния блог. Правилата ще се прилагат за всяка реклама, която се отнася до политици или политически партии, както и до опити за убеждаване на хората да гласуват или да се въздържат от гласуване. Така социалната мрежа искала да защити целостта на изборите.

Едно от правилата за прозрачност е, че всеки, който иска да рекламира с политическо съдържание, трябва да посочи своята идентичност и местоположение. Трябва да се изясни и кой е платил за рекламата. Компаниите и организациите също така трябва да предоставят своите данни за контакт.

 

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)