5e_spsws5

Facebook ще промени дизайна си

20 август 2017

През идните седмици ще забележите промени в дизайна на Facebook, които ще засегнат както основния новинарски поток, така и коментарите. От компанията заявиха, че така искат да подобрят потребителското изживяване в популярната социална мрежа. Основната промяна идва с премахването на голяма част от сините акценти най-вече в заглавната част на екрана, а освен това са заменени и част от иконите, предава Mobile Bulgaria.

При коментарите под даден пост цветовата гама ще е в сиво и бяло, а самите коментари ще са на светлосив фон, за разлика от използвания досега бял такъв, така че до голяма степен ще заприличат на съобщения в отделни балончета.

Потокът от новини също търпи редица промени, като получава по-висок цветови контраст, който подобрява четимостта на текста. Предварителният преглед на публикуваните връзки вече ще е с увеличен размер и всички икони (харесване, споделяне, коментиране) ще са уголемени и с нов дизайн.

В допълнение профилната ви снимка вече няма да е квадратна, а ще стане кръгла.

Очакват ни и интересни промени, улесняващи навигацията в потока от новини. Най-сериозното нововъведение при улесняване на навигацията е възможността за предварителен преглед на това къде ще ви отведе дадена връзка, преди да сте я последвали.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)