Fadia Otte: Респект, Толерантност, Хармония – три думи, три силни символа

20 февруари 2015

В рамките на Седмицата на модата в Париж ви срещаме с една изключителна жена – Фадия Оте. Тя фокусира вниманието върху себе си с прекрасните бижута, които твори, на които в синергия участват знаците на три религии – Кръста на Християнството, Израелската звезда и Полумесеца на Исляма. Една тема с уникална актуалност след последните събития от 9 януари в Париж и кървавата саморазправа с редакцията на Шарли Ебдо.

Три думи – Безопастност Свят Мир!  Три силни символа в зашеметяващо колие, вдъхващо респект, толерантност и хармония.

In Life има удоволствието да ви срещне с Фадия Оте в престижния Marriott Paris Hotel на знаменитата Шанз Елизе и да научи от първо лице какво е инспирирало тази толкова актуална бижутерска колекция.

Fadia Otte: Респект, Толерантност, Хармония – три думи, три силни символа

Fadia Otte е гражданин на света. 

Fadia Khabbaz Otte  е френски дизайнер – бижутер от ливански произход, с космополитно, мулти-културно житие. Този еклектичен опит значително повлиява и в моделите й. Активен говорител на световни конференции, тя е уважавана в познанията си за Ливан, както и в отдаването си на каузата  за образоването на децата и мирното съжителство на всички религии. Започва да прави бижута от перли по необичайни, специални поръчки. Плод на комбинацията на  тези „чудеса на природата” , с цветни диаманти, злато и скъпоценни камъни, са творения, чиято изработка е направена  изтънчено и с много финес, както и с най-високо качество.

Родена в Бейрут, Fadia е избягала от много бомбени атаки.  Нейната съдба е да оцелява. Войната в Ливан избухва, когато тя е на 8 години, но едва на 6 -ти юли 2005 , осъзнава колко от близо я докосват тези събития. 

След поредното бягство (от 1975 до Юли 2005г.) от бомбардировките в Ливан, тя разбира, колко наистина много, тази война я докосва. Осъзнава, че  : „ Това е рак ,който започва в Ливан и метастазира в целия свят “, след като се случва  бомбардировка в Лондон, на която тя е свидетел, само ден по-късно. Но Фадия показва безгранична надежда и непоколебима вяра – не в икони, а в милосърдие. Решава да създаде колие символизиращо молитва, със силно и чисто послание. С висока важност е  да се разпространят тези думи на Мир и Хармония, които са фундаментални за бъдещето на планетата.

За нея най–важна е вярата един в друг, независимо от корена и религията. Религия, чието латинско наименование RELIGARE, означава свързване, би трябвало да ни обединява, а не да ни разделя. Обединявайки цвят, пол, мъже и жени SAFE WORLD PEACE  е асоциация, родена от желанието да се създаде връзка между обществата.

IMGP8981

Защо да не променим съдбите ?   Лице  на SWP  е бижу, с концепция обединяваща католическия Кръст, звездата на Давид и полумесеца на Исляма, придобила форма в живота на Fadia , като нейно творение, потопявайки я в пътешествия -колкото болезнени, толкова и носещи щастие, световни връзки и разбира се ноу-хау.

Fadia Otte създава SAFE WORLD PEACE за да се осмелим да направим крачка към непознатото, търсейки  с любопитство нови знания, не за да бъдем в опозиция – а напротив, за да бъдем защитници на редуктивното тълкувание на смисълът на всяка една религиозна идеология. Целта на този емоционално и интелектуално обвързващ проект, е да прерасне в тенденция, срещу невежеството и страхът – корени на расизмът.

Fadia е активен участник в множество  благотворителни дейности и е президент в Париж на “ La Chaine des Amis “  – асоциация , която благодарение на своите  дарители, строи държавно училище в Ливан. Тя също е и президент на асоциацията SAFE WORLD PEACE . 10 % от всяко продадено колие,  отиват за дарения  и благотворителност, разпределяйки се за деца в нужда, независимо дали са християни,евреи или мюсюлмани.

Да носите това вселенско бижу, означава също, да споделяте  и неговите ценности : Респект, Толерантност , Хармония!

Единственото място, на което можете да намерите бижуто е на уеб сайтът, защото това напълно отразява духа на Fadia Otte, който не познава граници и бариери и чиито мироглед е отворен  към  целият свят.Само  чрез образоване и просветление,  можем да си представим  и  изградим едно ново  и  по-толерантно поколение, смята дизайнерката.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)