First Time и Ели Голдинг

28 май 2017

Ели Голдинг  е британска певица, текстописец и китарист. Тя добива популярност, след като оглавява класацията на BBC за Нов звук на 2010 и печели Наградата на критиката на британските музикални награди BRIT. През 2009 подписва договор с Polydor и издава последователно първия си EP диск и дебютния си албум „Lights“ (2010).

Ели Голдинг, истинско име Елена Джейн Голдинг, е родена на 30 декември 1986 в Херефорд, в семейството на Артър и Трейси Голдинг. Завършва гимназия в Кингтън, Херефордшър, след това учи в колежа в Херефорд и от там се прехвърля в Университета в Кент. По време на следването си тя е посъветвана да преустанови за известно време образованието си, за да се концентрира на кариерата си.

Ели Голдинг

Ели Голдинг

Още като дете Голдинг се учи да свири на китара и кларинет и пише първите си песни за забавление. В университета докато следва актьорско майсторство тя открива за себе си електронната музика и с помощта на Винсънт Търнър, по-известен като Frankmusik, записва песента „Wish I Stayed“. Скоро след това се запознава с продуцента Финли Дау-Смит, по-известен като Starsmith, с чиято помощ Голдинг записва дебютния си албум.

Днес ви представяме последното й парче, което излезе преди броени дни и вече набира сериозни гледания и харесвания.

данни: wikipedia

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)