couple-cover-image-holding-hands

Friend zone

26 септември 2014

Friend zone е едно все по-често и по-често срещано явление. По своята същност, то представлява следното: когато между двама души има приятелство, но единият от тях желае нещо повече от  това „да останем само приятели“.

Firend zoned

Firend zone

Представителките на по-нежната половина от човечеството не търсят нещо повече в човека срещу тях или просто я няма т. нар. „тръпка“. Тази която кара да подскочи всичко в теб, когато погледнеш другия. Или пък просто си търсят някой които да е „на кукичката“. Някой който винаги ще тича след тях, някой който винаги е готов или да подложи рамо, или да подаде ръка. Просто той да е там и да им дава сигурност, че никога няма да останат сами. Причините за това поведение са твърде много и в повечето случаи са твърде различни. Но основната, с вариации, е, че тя въздиша по някой друг.

Странното  е обаче, че в последно време, наблюдавам, че и представителите на моя пол започнаха да позиционират жени в „Приятелската зона“.  Може ли мъж и жена да бъдат само приятели, или единият от тях трябва да има нещо повече в чуствата си? Това е толкова сложен въпрос, колкото и „Кое е първото – яйцето или кокошката?“. За разлика от втория въпрос, за първия са написани  стотици книги, изследващи  разликите между жената и мъжа , и техните отношения, като започнем от „Скрити секс сигнали“, преминем през „Войната за вдигнатия капак на тоалетната чиния“ и свършим с  „Мъжете са от Марс, жените — от Венера“.

Може ли да се излезе от тази зона? Като човек с не много опит, но пък който е бил  вкарван насила в нея, а и е вкарвал в същата тази зона, мога да кажа смело – Да, може, но никак няма да е лесно! Смееш ли да рискуваш приятелството което имаш с някого, за да сте нещо повече от приятели?  Готов ли си да кажеш ALL IN? Защото за ралика от покера, то в отношенията и в любовта няма печелишви, няма как да се определи шанса като  фифти-фифти!

Какво можеш да спечелиш и загубиш?

Ако се провалят нещата можеш да загубиш приятел към когото си имал чуства.

Ако не се провалят нещата, можеш да спечелиш по-близък приятел и половика.

А защо би трябвало да пробваш с приятел? Тук идва един доста инресен списък от гледни точки:

  • Вече се познавате, вероятно от години.
  • Знаете и добрите и лошите си страни. И пияни, и заляни, и  болни, и махмурлии, но сте виждали и най-красивите си черти.
  • Знаеш за нея/него  какво търси във връзката. Знаеш от какъв човек се нуждае. Знаеш с какви хора е бил преди това.
  • Говорили сте, вероятно с години, за сексуалния живот на всеки от вас.
  • Не можеш да чакаш да споделиш с нея/него новината с голямо „Н“ (от каквото и да е естество) . Нямаш търпение да се похвалиш или оплачеш от нещо което ти е направило  много голямо впечатление или пък те е наранило.
  • Почти винаги сте на едно мнение в „големите“ теми за разговор.
  • Правите нещата заедно. Ходите на кино, разхождате се из парка, пазарувате или просто  готвите заедно, или просто сядате на чашка. И това нещо ви харесва и на двамата.
  • Вече сте излизали заедно. Знаеш винаги кои бутон да натиснеш за да я/го  активираш. Няма да има нужда от това да се доказваш отново.
  • Познавате също така и тайните си. Кой от какво се страхува, какво е правил миналото лято, какви мечти има, към какво се стреми.
  • Споделяте общи приятели и интереси.

Мъж и жена могат да бъдат просто приятели, докато единият или другият не започне да си пада, може би времено, може би в грешното време,може би късно…. а може би просто завинаги.

снимка: hdwallpaperszee.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)