FUNCITY-6

Funcity+ превръща Варна в столица на забавленията в края на месеца

06 август 2017

Предстоящият фестивал FUNCITY + е едно от основните събития от програмата на инициативата „Варна – Европейска младежка столица„. В продължение на пет дни (от 30 август до 3 септември 2017 г.) пристанището на морската ни столица ще се превърне в арена на танци, спорт, музика, занаяти, предприемачески работилници и визуални изкуства.

FUNCITY-4

Фестивалът ще започне с оспорвано музикално състезания – в рамките на популярния телевизионен формат „Голямото рок междучасие“ ще се проведе регионална квалификация. Условията скоро ще бъдат обявени на сайта на фестивала, а победителят ще вземе участие във финалите на състезанието, на живо по БНТ.

Едно от изключително интересните събития в рамките на фестивала ще бъде аниме и манга приключението Aniventure – истински празник за феновете на азиатската култура, които ще могат да се включат и в конкурса за оригинални костюми – COSPALY. K POP културата също ще бъде част от фестивала!

През цялото време на FUNCITY + във фестивалната зона ще може да се включите в десетски спортни и танцови демонстрации, работилници и състезания. Организаторите са приготвили и Gaming зона с конзолни игри за най-запалените.

funcity

В програмата е включен и турнир по стрийтбол, състезания по лонгборд, скeйтборд, джаги – ако смятате, че няма кой да ви победи в някоя от тези дисциплини, елате да покажете какво можете по време на младежкия фестивал на Варна.

Тези, които искат да покажат, че младежите се интересуват не само от забавления, но и от бъдещето си, могат да се включат в специалния модул по предприемачество, в който ще могат чрез лекции и игри да научат как да бъдат успешни.

Фестивалът FUNCITY+ е едно от основните събития на инициативата „Варна – Европейска младежка столица“ 2017, чиято основна цел е да превърне града в притегателен център за бизнеса и младите хора.

FUNCITY-2017

Варна е първият български град, който е носител на приза „Европейска младежка столица“ и организаторите се надяват, че тази иницатива ще провокира много млади хора да се включат в обществения живот на морската ни столица, а защо не и да променят живота и переспективите пред младите хора в България/Varna Utre.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)