„Game of Thrones“ продължава да чупи рекорди по гледаемост

30 август 2017

Последният епизод на завършилия седми сезон на филма „Game of Thrones“ (Игра на тронове) е поставил рекорд по численост на зрителската аудитория в историята на този сериал, съобщи международната изследователска маркетингова агенция Nielsen.

Game of Thrones

По нейни данни финалния епизод от седмия сезон е бил гледан от рекордните 12,1 млн. зрители. Още около 4 млн. души са се запознали с епизода в интернет в стрийминг платформите. Това е с 36% повече от числеността на аудиторията на последния епизод от предходния шести сезон, който е бил проследен от 8,9 млн. души, посочва БГНЕС.

Сериалът на HBO „Игра на тронове” е създаден по мотиви от цикъла романи на американския писател Джордж Мартин „Песен за огън и лед”.

Отношенията между Джон Сноу и Денерис Таргериен като че ли са най-интригуващата сюжетна линия за зрителите...

Отношенията между Джон Сноу и Денерис Таргериен като че ли са най-интригуващата сюжетна линия за зрителите…

Премиерата на първия сезон на проекта, който впоследствие спечели огромна популярност по целия свят, се състоя през април 2011 г. Сериалът е един от най-скъпоструващите проекти в историята на американската телевизия. Последният, осми сезон, се очаква да излезе в ефир през следващата година или чак през 2019 г.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)