Global Group засне хорър със "Фреди Крюгер" и компания

Global Group засне хорър със „Фреди Крюгер“ и компания

12 декември 2015

Български филмов проект събра международен екип за снимки в София. Лентата е дело на компанията Оpen Frames, част от Global Group – продуценти на X Factor – Bulgaria, „Като две капки вода“, „Господари на ефира“ и др.

„Затъмнение“ (Fade) e реализиран в жанра „хорър“, като за каста бяха поканени доказани имена в киното, сред които Робърт Инглънд (същият, изиграл емблематичният Фреди Крюгер в „Кошмари на Елм стрийт“), Джейсън Лондон, когото киноманите познават от заглавия като Dazed and Confused, Jason and the Argonauts (Язон и Аргонавтите и др., a от родна страна ще гледаме Диана Любенова, Атанас Сребрев, Лорина Камбурова и Никола Луканов.

l1

Режисьор е чилиецът Патрисио Валадерес, работил над хита Hidden in the Woods (En las afueras de la ciudad). Снимките на филма продължиха три седмици и приключиха преди дни, като в момента той е в пост-продукция.

Иначе сюжетът е следният: американско ченге (Лондон) убива тинейджър, застрелял партньора пред очите му. Напуска полицията и Ел Ей и идва на почивка във Варна, България, за да избяга от спомените си. Влюбва се и се жени за българката Ана (Диана Любенова). Не след дълго обаче остава сам с кошмарите си,след като съпругата му се самоубива.

l2

За да опита да започне живота си отново, той приема работа в София, където трябва да охранява стара, забележителна с архитектурата си сграда в центъра на града. Скоро в мазето на сградата започват да се случват странни неща и кошмарите на Брет ще се върнат по-силни и реалистични от всякога, защото празната къща крие ужасяваща тайна…

Снимка: Адриана Янкулова за Open Frames

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)