gmail

Google затяга сигурността на Gmail

26 март 2016

Google обяви, че затяга сигурността на услугата Gmail. Интернет гигантът въвежда няколко подобрения в сигурността на мейл услугата си, включително и предупреждение, ако даден профил е жертва на хакерска атака от страна на правителство.

Новите мерки за сигурност ще се активират поетапно за потребителите. Повечето от новостите няма да са видими. Системите ще проверяват предварително линковете в писмата и дали не водят до злонамерени сайтове, компютърни вируси, онлайн измами и др. В случай, че такъв линк бъде открит и потребителят кликне на него, той ще бъде предупреждаван за рисковете.

work

Gmail ще дава предупреждение към потребителите и когато засече, че профилите им са обект на хакерска атака. Това включва и атака от страна на правителство. Според изчисленията на Google това са по-малко от 0.1% от всички профили, но обикновено става дума за активисти, политици и журналисти. Когато системата засече подобни опити за пробиви, тя ще изпраща предупреждение до засегнатия потребител, включително с инструкции как да защити профила си по-доборе.

Google ще запази и показването на червена иконка със счупен катинар, която подсказва, че дадено писмо е било изпратено до потребителя от имейл акаунт, който не поддържа криптирана връзка. Компанията въведе тази функция миналия месец, като обяви, че след въвеждането й, входящите писма, които са изпратени чрез криптирана връзка, са се увеличили с 25%/Dnevnik.bg.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)