10-crazy-google-x-projects-that-could-revolutionize-the-world-8

Google и Ford ще създадат собствена компания за самоуправляващи автомобили

28 декември 2015

Google вече от няколко години инвестират много средства и усилия в разработването на ново поколение самоуправляващи автомобили, като тези модели вече изминаха милиони километри, в които бяха подложени на множество тестове от инженерите на компанията, информира digital.bg. Технологичният гигант има сериозни планове за този свой проект и сега разбираме, че е убедил Ford да създадат съвместно дружество, в което заедно да го превърнат в реалност. Идеята им е доста интересна и според данните се очаква да бъде оповестена публично на CES 2016, което ще се проведе между 6 и 9 януари в Лас Вегас, съобщава SlashGear.

В момента Google разполага с 53 самоуправляващи се автомобила, които ежедневно се движат по улиците на Тексас и Калифорния, като техния брой ще се увеличи през следващата година. Включването на популярен автомобилен бранд като Ford в този проект е сигурна гаранция, че можем да очакваме много от неговите иновативни технологии да намерят място в автомобилите нa Google. Новото им дружество ще оперира напълно самостоятелно и няма да е под шапката на нито един от двата бранда, като то ще прекрати плановете на Ford сами да започнат да разработват подобни модели.

Сътрудничеството им ще обхване абсолютно всеки детайли от бъдещите автомобили, както по отношение на дизайна на екстериора и интериора, инфотейнмънт системата, така и на уникалния софтуер, който ги контролира. Любопитното е, че партньорството им не е ексклузивно, тъй като Google е отворена към идеята и други брандове да се присъединят към този проект, ако имат желание за това. В голяма степен можем да кажем, че тя иска да направи същото, както с Nexus смартфоните, като позволява на други производители да създават смартфоните с този бранд.

снимка: lolwot.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)