Google премахва порното за отмъщение

Google премахва порното за отмъщение

26 юни 2015

От Google официално съобщиха в блога си, че започват масирана акция срещу така нареченото порно за отмъщение. Вицепрезидентът на компанията Амит Сингал обясни, че философията на компанията винаги е била да отразява цялото интернет съдържания. Но порнографски материали, публикувани за отмъщение, са изключително изключително емоционално увреждащи и имат за цел единствено да оскърбят жертвите, повечето от които са жени.

Всички потребители, които са засегнати от подобни действия ще имат възможност да подадат молба към Google за премахване на информацията от търсачката. Когато молбата бъде одобрена, съдържанието вече няма да може да бъде открито с помощта на търсачката. От Google обаче няма да могат да го премахнат от сайта източник, тъй като нямат контрол над него.

Припомняме ви, че тази промяна е наистина революционна за компанията. До този момент от Google отказваха по какъвто и да е начин да цензурират резултатите от търсенето. Трябва да отбележим също, че закони срещу публикуването на порнографски материали за отмъщение са одобрени в 21 щата в САЩ. През април тази година в Сан Диего собственик на сайт с такива цели бе осъден на 18 години затвор. Също така, социалните мрежи Twitter, Facebook и Reddit вече забраниха качването на еротични снимки без съгласието на заснетите на тях лица.

текст: Елена Михайлова
снимка: huffpost.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)