maxresdefault

Google Pixelbook ще ни следи постоянно

01 декември 2017

Новият лаптоп на Google ще следи потребителя постоянно със своята камера, а причината за това е „улеснение“. Google патентова система, която значително намалява времето за стартиране на устройството, предава fakti.bg.

Принципът на действие са заключава в това, че при отваряне на лаптопа се включва камерата, която идентифицира ползвателя и стартира програмата почти мигновено. След това камерата продължава да следи положението на главата на ползвателя и автоматично настройва ъгълът на екрана.

Така през цялото време на работа човекът зад компютъра ще има най-оптималният ъгъл на виждане. След приключване на работа затварянето на екрана може да стане само с един жест от страна на ползвателя. Патентованата нова технология позволява и заключване на ноутбука, в случай, че той не се използва от собственика си.

Интересното е, че патентът за тази нова технология е подаден още през 2013 година, но за технологията стана известно чак сега. Най-вероятно новата технология ще бъде интегрирана в новия ноутбук на Google – Pixelbook.

снимка: youtube.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)