hermes-carnets-d-equateur-porcelain-paris-designboom-07-818x809

Hermes докара „Царството на животните“ на масата!

28 януари 2016

Световно известната модна къща Hermes отдавна е известна на ценителите на лукса, изтънчения живот и рафиниран стил. Особено очарование притежават сериите от съдове и порцелани, защото всеки екземпляр си е „парче“ изкуство – ръчна изработка, ръчно рисуване, неповторим дизайн и емоция.

g11

g9

g12

В рамките на Парижката седмица на модата, Hermes представи една неповторима колекция от порцелан, наречена „Царството на животните“, създадена по дизайн на Robert Dallet. След изключителния успех на „Арабски коне“, изтънчения бранд отново се връща към темата за животните, но този път към обитателите на джунглата и екватора. Всъщност, творческото сътрудничество между Hermes и почитателя на дивата природа и художник-натуралист Роберт Дал, продължава вече над 30 години. Първият им съвместен проект и колаборация е през 1985 година.

g16

g13

hermes-carnets-d-equateur-porcelain-paris-designboom-061-818x545

hermes-carnets-d-equateur-porcelain-paris-designboom-15-818x1021
Експонирана в сърцето на Париж, на партерния етаж на студио за декорация, колекцията се появи само за пет часа.  Всичко се преобразува в Амазонска Джунгла! Атрактивно представяне – драперия  на лозя, мъгла и екзотични растения, мистични звуци и…джунгла! В колекцията – сервиз са включени малки чинии, комплекти за приготвяне на чай, чинии за хранене,  плата, стилни вази,  презентационни чинии.

hermes-carnets-d-equateur-porcelain-paris-designboom-09

hermes-carnets-d-equateur-porcelain-paris-designboom-14-818x545

IMG_2464-818x545

hermes-carnets-d-equateur-porcelain-paris-designboom-04-818x545

Представени бяха графитените скици на Роберт Дал, представящи процеса на създаване на порцелановата серия, в които посетителите видяха и най-малките детайли. „Надявам се, че утре, тези рисунки и съдове няма да са всичко, което ще ни остане от екзотичния животински свят, който така упорито със  слепота и жестокост човечеството изтрива от лицето на земята.“, споделя дизайнера.

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)