1

H&M обяви победителя в конкурса за млади дизайнери H&M Design Award 2016

09 декември 2015

На 8 декември  вечерта в Лондон, 24-годишната Хана Джинкинс от Лондон стана победител в конкурса Design Award 2016.  Възпитаничката на Royal College of Art London бе избрана сред 8 финалисти от жури, което включваше имена като Кейт Босуърт, Оливие Рустейн и Ник Найт. Като победител в H&M Design Award, Джинкинс получава награда от € 50 000 и възможността да адаптира своята печеливша колекция за продажба, която ще бъде налична в избрани магазини на H&M и онлайн през есента на 2016 г.

„Хана е наистина великолепна. Тя притежава способността да балансира между сложни елементи и стилове. И все пак изборът на победител в H&M Design Award бе изключително труден, тъй като всички финалисти показаха най-доброто от своето виждане за модата“, сподели Кейт Босуърт по време на награждаването .

„Бях истински впечатлена от колекцията на Хана. Тя е съвременна и подхожда с разбиране към женските форми. Създава усещането за нещо новаторско в модата за жени, което я прави отличителен победител в H&M Design Award 2016″, каза Ан-Софи Йохансон, креативен консултант в H&M.

2

„Хана е невероятна. Тя има свое собствено уникално виждане за модата. Притежава силна енергия, модерна е и наистина знае какво иска да постигне. Работи със сложни материи, но въпреки това успява да създаде модели, едновременно сексапилни и бляскави“, пък е мнението на Оливие Рустейн, творчески директор на Balmain.

8 финалисти от 40-те най-известни висши училища по моден дизайн в света взеха участие в ревюто, провело се в оранжерията на Двореца Кенсигтън в Лондон. Всеки участник представи 4 визии от дипломната си колекция пред публиката, сред която бяха журито на конкурса и медии от цял свят.

collage_01

Иначе 24-годишната Хана Джинкинс завършва Royal College of Art през 2015 г. Нейната колекция създава баланс между груби материи като суров деним и нежни елементи като подплати от коприна. Силуетите са обемни и едновременно с това женствени, демонстрирайки уникален усет към женското тяло.

„За мен е голяма чест да спечеля H&M Design Award. Когато съобщиха името ми, бе някак нереално и почувствах неповторима емоция. Искам да създам свой собствен бранд и спечелването на този конкурс означава, че мога да осъществя мечтата си“, споделя победителката.

3

Инициативата H&M Design Award стартира през 2012 г. и отразява ангажираността на H&M към бъдещето на модата. Конкурсът е отворен за студенти от най-реномираните висши училища в 16 страни. Всяка година победителят се избира от авторитетно жури от утвърдени модни експерти.

Тази година в H&M Design Award участие взеха най-голям брой студенти спрямо миналите издания. Сред тях бяха представители на Австрия, Белгия, Китай, Дания, Финландия, Франция, Германия, Исландия, Италия, Холандия, Швеция, Швейцария, Великобритания, Америка, Япония и Корея. Всеки от 8-те финалисти получи награда от € 5 000.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)