cup5

Hotel du Cap-Eden-Roc – любимо място на звездите

18 май 2018

Време е да разберем защо Hotel du Cap-Eden-Roc е любим на филмовите звезди, особено по време на фестивала в Кан.

Основателят на френския вестник Le Figaro, Hippolyte de Villemessant, построил Вила Солей през 1869 за писатели, които търсят вдъхновение. На него дължи светът днес това уникално място на лукса и изискания вкус, което се е покатерило на Кап Антиб. През 1887 г. италианският хотелиер Antoine Sella купил имота, реновирал го и две години по-късно отворил Grand Hotel Du Cap.

cup6
cup4
Хотелът е на правилното място и тогава, когато Френската ривиера се превръща в магия и център на светския живот. През 1914 г. е построен малкият Павилион Eden Roc, намиращ се на 500 метра от основната сграда на хотела. Павилионът е изграден за младата американска двойка – Джералд и Сара Мърфи, които наели хотела за целия летен сезон. Уникално събитие за онези години на Френската Ривиера, която тогава била известна по-скоро като зимна, а не е лятна дестинация. Семейство Мърфи били последвани от много писатели и художници, които открили красотата на Лазурния бряг, включително Ф. Скот Фицджералд и Ърнест Хемингуей.

cup2

cup3

Нека маркираме няколко факта, които ще бъдат достатъчно красноречиви за атмосферата и вдъхновението на този невероятен хотел:
- Фицджералд увековичил прекрасната вила като Hôtel за чужденци в „Нежна е нощта”.
- Марк Шагал пък, впечатлен от природата и красивия нос на Антиб, го избрал за свое творческо място през 1960г.
- Гости на забележителния хотел са били доста известни хора от артистичния и политически живот – от Марлене Дитрих до херцога и херцогинята на Уиндзор, Уинстън Чърчил и Шарл де Гол.

cup8
- Елизабет Тейлър и Ричард Бъртън са прекарали своя меден месец точно тук, в този хотел.
- Хотелът Саn-Eden-Roc традиционно е любим на филмови звезди, особено по време на годишния филмов фестивал в Кан.
- Модната къща Шанел избра алеята на хотела за сцена на своето Cruise ревю през 2011- 2012г.
- Престижният хотел е сцена на късометражния филм на Карл Лагерфелд „Историята на една фея“ с участието на актьори и модели като Anna Mouglalis, Кирстен Макменами и Baptiste Giabiconi.

cup7
Причина да заговорим за Cap-Eden-Roc са партитата, които се провеждат в хотела. Всяка година ювелирният гигант de Grisogono прави своето ежегодно прати в Hotel du Cap-Eden-Roc, легендарната гала aMfar също се провежда тук.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)