Hotel du Cap-Eden-Roc – любимо място на звездите

30 май 2014

Основателят на френския вестник Le Figaro, Hippolyte de Villemessant, построил Вила Солей през 1869 за писатели, които търсят вдъхновение. На него дължи светът днес това уникално място на лукса и изискания вкус, което се е покатерило на Кап Антиб. През 1887 г. италианският хотелиер Antoine Sella купил имота, реновирал го и две години по-късно отворил Grand Hotel Du Cap.
Съвсем на правилното място и тогава, когато Френската ривиера се превръща в магия и център на светския живот. През 1914 г. е построен малкият Павилион Eden Roc, намиращ се на 500 метра от основната сграда на хотела. Павилионът е построен за младата американска двойка – Джералд и Сара Мърфи, които наели хотела за целия летен сезон. Уникално събитие за онези години на Френската Ривиера, която тогава била известна по-скоро като зимна, а не е лятна дестинация. Семейство Мърфи били последвани от много писатели и художници, които открили красотата на Лазурния бряг, включително Ф. Скот Фицджералд и Ърнест Хемингуей.

Нека маркираме няколко факта, които ще бъдат достатъчно красноречиви за атмосферата и вдъхновението на този невероятен хотел:
- Фицджералд увековичил прекрасната вила като Hôtel за чужденци в „Нежна е нощта”.
- Марк Шагал пък, впечатлен от природата и красивия нос на Антиб, го избрал за свое творческо място през 1960г.
- Гости на забележителния хотел са били доста известни хора от артистичния и политически живот – от Марлене Дитрих до херцога и херцогинята на Уиндзор, Уинстън Чърчил и Шарл де Гол.
- Елизабет Тейлър и Ричард Бъртън са прекарали своя меден месец точно тук, в този хотел.
- Хотелът Саn-Eden-Roc традиционно е любим на филмови звезди, особено по време на годишния филмов фестивал в Кан.
- Модната къща Шанел избра алеята на хотела за сцена на своето Cruise ревю през 2011- 2012г.
- Престижният хотел е сцена на късометражния филм на Карл Лагерфелд „Историята на една фея“ с участието на актьори и модели като Anna Mouglalis, Кирстен Макменами и Baptiste Giabiconi.

Причина да заговорим за Cap-Eden-Roc e партито, което ви представихме днес. Всяка година ювелирният гигант de Grisogono прави своето ежегодно прати в Hotel du Cap-Eden-Roc.

Ето как го видя In Life преди броени дни.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)