huawei

Huawei: Продължаваме напред… със или без САЩ

08 юли 2019

Изострянето на конфликта между Китай и САЩ, отреди на технологичния гигант Huawei особена роля на „разменна монета“ и макар наскоро президентът Тръмп да отмени ембаргото, забраняващо на щатски компании да търгуват с марката, то основателят му Рей Женфен съвсем не смята, че конфликтът е решен.

Преди дни 74-годишният бизнесмен даде интервю за The Financial Times, цитирано от Hicomm, в което зае категорична и доста остра позиция спрямо действията на САЩ. Обобщено, думите му казват следното „Huawei е в прекрасно състояние и продължава с курса към независимост“. Това съвсем не е хубава новина за всички компании зад Океана, които разчитаха на евентуално нормализиране на взаимоотношенията с китайската корпорация.

доналд-тръмп-1609_cr

Думите могат да се разбират и като намек за по-сериозно насочване към малко по-различни услуги. През 2015 година, китайският премиер Ли Къцян даде старта на инициатива, наречена „Made in China 2025″. Нейната крайна цел е скъсване с имиджа на страната като „световна фабрика“ и преход към продукти и услуги с по-висока стойност.

Тогава той обяви и мащабен план за реализацията й на стойност 300 милиарда долара. Имайки предвид това, излиза че Тръмп е взел един доста недалновиден ход, тъй като горепосоченият план е сериозна заплаха именно за американската технологична доминация по света. И с, или без „помилването му“, Huawei e твърдо решена да продължи да намалява зависимостта си от външни фактори, предрешавайки сериозна бъдеща битка за короната на технологичен гигант „номер едно“.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)