0000281899-article3

ID.3 – Volkswagen срещу Tesla

13 май 2019

Германският автомобилостроител Volkswagen залага много на предстоящата премиера на новия VW ID.3, независимо, че пазарът на електромобили в момента се владее основно от Tesla. Капацитетът на Volkswagen е толкова голям, че като нищо една малка градска количка би се превърнала в тотален хит. Естествено, ако очакванията за техническите ѝ характеристики се оправдаят.

indстжex

В сектор електромобили VW инвестира цели 30 млрд. евро, което само подсказва за бъдещето на транспорта. А от ID.3 се очаква да се превърне в първия масов електрически градски автомобил.

„След Beetle и Golf Volkswagen ID.3 дава началото на трети стратегически етап в историята на нашия бранд“, коментира директорът продажби на VW Юрген Стакман, цитиран от Bloomberg.

В плановете на компанията са заложени над 20 разновидности на модела през идните години, като до 2025 г. се надява да достигне ежегодно до над 1 млн. продажби. Това би била напълно постижима цел, ако технологията се развие достатъчно, че да намали крайната цена и да увеличи пробега. На този етап базовият модел на ID.3 ще струва около 60 000 лв (30 000 евро), а максималната дистанция с едно зареждане ще е 550 км. за подобрения модел. И все пак това е някакво начало, като неслучайно говорим за градски автомобил, който в 90% от времето ще има за цел да изпълнява маршрути от дома до работа.

29 държави из Европа, включително и България, вече предлагат предварителна продажба на модела с депозит от 2000 лв. (1000 евро). Първите доставки би трябвало да бъдат изпълнени до средата на 2020 г., а целта са 100 000 продажби.

 

 

 

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)