Imаra – най-голямата ултралуксозна яхта в света

Imаra – най-голямата ултралуксозна яхта в света

15 януари 2015

Ако си мислите, че да притежавате 100 и няколко метрова яхта е нещо наистина уникално… помислете пак! От дизайнерското студио Motion Code: Blue представиха новата си концептуална идея за ултралуксозна яхта, за която сме сигурни, че надминава дори най-смелите мечти на най-екстравагантните милионери.
Уникалната яхта Imаra е дълга цели 280 метра и е базирана на петролните танкери SuezMax. Точно така, дизайнерите са решили да преработят огромен петролен танкер в луксозна частна яхта!

Проектът е разработен специално за клиенти от Близкия Изток, което подсказва и името на яхтата – Imаra идва от арабската дума емирство. И тъй като уникалната яхта не попада в нито една от съвременните категории, дизайнерите са измислили нов вид YachtMax, който обединява яхти с дължина над 200 метра. Определено можем също да кажем, че със своите 280 метра дължина , 11 палуби и 57-метрова наблюдателница Im?ra е най-голямата ултралуксозна яхта в света. Най-горната палуба може да побере до 3 хеликоптера едновременно, а екстериорът на луксозната яхта е решен в бяло и златно.

Но определено интериорът е това, което впечатлява най-много. Всички коридори на Im?ra са проектирани така, че по тях безпроблемно да могат да преминават BMW i3 автомобили, а всеки пасажер има собствен гараж до каютата си. В допълнение на горните палуби има луксозни апартаменти с асансьори и уникални панорамни балкони. И макар все още да не разполагаме с реални скици на вътрешността на яхтата, сме абсолютно сигурни, че тя ще може да задоволи вкуса дори на най-капризните и взискателни клиенти.

текст: Елена Михайлова
снимки: Motion Code: Blue

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)