Френска супа Буйабес с Теди Кацарова в Кухня в Рая! Епизод 2

26 август 2016

Добре дошли отново в Рая!
Е, или поне в неговата кухня!Време е за нашият Епизод 2! 
Тук, където храната се превръща в Изкуство, а ангелите не летят, а готвят. Порто Малтезе!

IMG_7267

Кулинарното ни шоу КУХНЯ В РАЯ е продукт на уникалното сътрудничество на In LIFE TV  с най-добрия средиземноморски ресторант у нас – Порто Малтезе и най-добрият МОЛ в България – Парадайз. А в РАЯ всичко е красиво – и ресторанта, и кухнята, и водещата, и шефът, и мястото…

IMG_7368

Красивото ни лице  Александра Милтенова, в компанията на топ готвачът на Порто Малтезе шеф Милош Костич  посрещат всяка седмица звезден гост, за да ви разкрият тайните на средиземноморските изкушения и здравословното хранене. И така – експлозия от емоции в Епизод 2: Френска супа Буйабес!

IMG_7640

Звездното присъствие в нашия втори епизод е красивата, талантливата и очарователна ТЕДИ КАЦАРОВА! Тя освен прекрасна певица има и афинитет към кулинарията. Преди година издаде интересна книга с рецепти, а също така участва и в множество кулинарни формати.

IMG_7377

Днес Теди е поставена пред уникално предизвикателство – за първи път да изчисти сама риба! Как ще се справи ли? Чудесно! Вижте сами! Дори получи отлична оценка на черната дъска!
Днес шеф Милош представя на нашите момичета и на всички вас, нашите зрители, една много интересна рецепта – Френска супа Буйабес –  изискано ястие, в което задължителни елементи са отличните продукти и кулинарно майсторство.

IMG_7629

Теди Кацарова споделя, че винаги се е притеснява при приготвянето на ястия с риба и морски дарове, защото всяка грешка се отразява на крайния резултат. Тънкостите са много, но когато го приготвяш с любов, няма как да не се получи. Е, в нашия епизод любовта към готвенето гарнираме с много забавление и чаша розе!

IMG_7570

Рецептата за приготвяне на френска супа Буйабез е позната, но тук имаме и доста авторски елементи, добавени от шеф Милош. Това ястие е сред Топ 10 на най-поръчваните и харесвани ястия в Ресторант Порто Малтезе. 

И така! Продуктите:
Филе от скорбид, сьомга и риба тон;
октопод, калмар, скариди, сепия и няколко миди;
лук, чесън, морков, домат;
зехтин, бяло вино, морска сол;
мащерка и портокалова кора.

IMG_7636

Рибните филета и морските дарове се нарязват на парчета, както Теди и Алекс направиха под вещото ръководство на шеф Милош.
Приготвя се рибен бульон за около 40 минути. Зеленчуците, ситно нарязани  се задушават в зехтин и бяло вино. Накрая се прибавят обелените и ситно нарязани домати. Скаридите се поставят цели, защото сока от главата им добавя съществен аромат към морския микс.

IMG_7475

В последствие  се миксират рибния бульон, морските дарове и зеленчуков микс. Добавя се като подправка само мащерка. Морската фиеста ври на среден огън около 15-20 минути  и…готово!
Малката тайна на шеф Милош – преди сервиране се настъргва на ситно портокалова кора, която окончателно допълва средиземноморските усещания.

IMG_7692

Забавлявайте се! Защото да видиш как две млади дами за първи път в живота си чистят риба си е наистина интересно. А ако нямате време да приготвите сами тази рецепта, не ви се чисти риба или просто искате да имате повече свободно време – заповядайте в Ресторант Порто Малтезе, за да я опитате – наистина си заслужава! Пък и шеф Милош лично я приготвя, а той е в България само още няколко месеца, преди да се отправи към ресторантите от веригата Порто Малтезе в Москва и Ница.

И…не пропускайте да акомпанирате Френска супа Буйабес с чаша охладено розе!
До следващата седмица!

водещи: Александра Милтенова и шеф Милош Костич
оператори: Мартин Илков и Симеон Симеонов
режисьор: Симеон Симеонов
постпродукция: Симеон Симеонов
снимки: Михаела Борисова
асистент: Славена Илиева
комуникации и програмен директор: Митко Попов
организатор: Александър Георгиев

С любезното домакинство на Ресторант Порто Малтезе

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)