Словакия

Jaguar откри завод за производство на автомобили в Словакия

31 октомври 2018

Jaguar Land Rover откри модерен завод за производство на автомобили в Нитра, Словакия, на стойност 1,4 млрд. евро. Това е първият производствен център, който автомобилната компания от Великобритания отваря в страната, съобщават от  TechNews.bg.

Новият завод е част от стратегията на Jaguar Land Rover за глобална експанзия, след като през 2014 г. компанията откри съвместно предприятие в Китай, а две години по-късно – и завод в Бразилия.

„Нашият завод в Нитра ще подсили производствените ни дейности и ще допълни съществуващите вече предприятия във Великобритания, Китай, Бразилия, Индия и Австрия“, заяви проф. д-р Ралф Спет, главен изпълнителен директор на компанията.

Към момента служителите на Jaguar Land Rover в Нитра са около 1 500 души, като 98% от тях са местни. Компанията ще започне своята втора фаза за подбор на персонал през ноември в търсене на нови 850 души, които ще се присъединят към екипа в Нитра.

Всички служители, ангажирани с производствената дейност, са участвали в специално 12-седмично обучение в Академията за обучения на компанията.

„Нашата разнородна работна сила привнася богат опит както от автомобилния, така и от други браншове“, подчерта проф. д-р Спет.

Новите производствени мощности, разположени върху 300 000 кв.м., заемат челни позиции по отношение на алуминиевите производствени и инженерни експертни решения в Словакия, с годишен капацитет от 150 000 автомобила. Поддържайки ангажимента на компанията да доставя високотехнологични олекотени автомобили, първият Land Rover Discovery слезе от производствената линия през септември.

Вижте още: Електрическият катер Jaguar постави рекорд (видео)

Заводът е проектиран с гъвкавост за прилагане на интелигентни, свързани производствени технологии като визуализация на производствената дейност чрез използване на данни в реално време с цел решаване на въпроси, които подпомагат по-добрата ефективност, доставките и качеството в процеса на работа.

снимка: technews.bg

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)