close up of fast food snacks and drink on table

Junk foods – най-обичаните храни

31 август 2016

Когато чуеш за junk foods, веднага се сещаш за кофти храна, за нездравословно хранене и изобщо за кошмарите на диетолозите. В това понятие повечето хора включват определени хранителни вериги и техните хамбургери, сандвичи, пържени картофки, но също понички, шоколад, бонбони, чипс и други. Дефиницията може да се разпростре и върху всичко, което спада към храните с високо съдържание на мазнини и холестерол, информират от foodpanda.

Много храни от този тип имат редица привлекателни за консуматорите качества – приятен вкус, опаковани са атрактивно, имат привлекателни аромат и цвят…

Изобщо, направени са така, че да привличат очите и носа. Приема се, че храните, определяни като junk foods са нездравословни, но всъщност всички те съдържат хранителни вещества. Този тип хранене е масово използван в днешното забързано ежедневие.

Нека споделим с вас някои интересни факти за различни вериги ресторанти за junk foods:

- Кралицата на Великобритания е собственик на ресторант на една от най-големите вериги заведения за бързо хранене, който се намира на територията на Бъкингамския дворец.

- Друга верига ресторанти за junk foods е изчислила, че произведените за една година от нея сандвичи, са с дължина 14 пъти обиколката на земята.

- Друга компания вериги за бързо хранене е изобретила чаша-бисквитка, в която можеш да изпиеш кафето си, а после да я изядеш

- Друга голяма верига junk foods ресторанти се е разраснала толкова, че в момента тези ресторанти са едни от най-интересните коледни традиции в Япония. Веригата дори предлага специална коледна вечеря в пакети, които включват торта и шампанско.

снимка: playbuzz.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)