shutterstock_173594528

Kак Facebook ще ни позволи да печелим от публикациите си в социалната мрежа?

22 април 2016

Не е тайна за никого, че от Facebook печелят предимно от реклама заради невероятната популярност на социалната мрежа, която днес се използва от над 1.6 млрд. потребители по цял свят, пише digital.bg. Все пак това не спира компанията да търси всевъзможни начини да увеличава своите приходи от активността на потребителите в техните профили и скоро ще започне да го прави от всяка една публикация, която качваме. Софтуерните инженери на Facebook работят над идеята как потребителите да могат не само да получават дарения в своите постове, но също и да печелят пари, ако помогнат за благотворителна кауза, информира TheNextWeb.

От компанията няма да се задоволят само с тази концепция и вече обмислят как да започнат да увеличават приходите си, които са свързани с показването на повече реклами в нашите публикации. Идеята на Facebook да сложи допълнителен бутон към нашите акаунти в социалната мрежа, от които да можем да приемаме и извършваме тези транзакции по подобие на някои от най-популярните блогинг платформи. Сред първите партньори на компанията в тази интересна инициатива попадат Medium, The Awl, Femsplain, а също и блогове на медийни гиганти като Fortune и Time.

По този начин социалната мрежа се надява да намери така желания от нея допълнителен източник на приходи, като предимствата от тази стратегия са двустранни, както за компанията, така и за потребителите. Все още не знаем кога тези инструменти ще са достъпни за потребителите, но можем да сме сигурни, че от Facebook ще се опитат максимално бързо да ги интегрират към социалната мрежа. Подобни функции ще имат важно значени за конкуренцията на компанията с Google в опита им да генерират повече приходи от активността на потребителите.

снимка: intouchcrm.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)