шоколад

Kолко шоколада можете да си позволите на месец?

08 септември 2018

За да живеете здравословно, не е нужно изцяло да премахнете от менюто си храните, съдържащи захар. Просто трябва да ги консумирате умерено.

Доказва го и скорошно проучване за потреблението на шоколад. Екип от изследователи оценява повече от половин милион възрастни и установява, че при тези, които хапват до три шоколада месец, рискът от сърдечна недостатъчност намалява с 23%, в сравнение с риска при тези, които не консумират никакъв шоколад.

Въпреки това, приемането на прекалено много шоколад може да доведе до 17% увеличен риск от сърдечна недостатъчност, поради което е важно да не прекалявате, пише The Telegraph.

Шоколадът е важен хранителен източник на флавоноиди, които са свързани с намаляване на възпалението и повишаване на добрия холестерол“, обясняват учените.

Консумирането на флавоноиди може да увеличи нивата на азотен оксид, открити в организма, което от своя страна увеличава притока на кръв и подобрява кръвообращението.

Все пак шоколадът може да има високи нива на наситени мазнини, затова най-добре е да се хапва черен шоколад и то в умерени количества.

Източник: Expert.bg

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)