Koenigsegg Regera

Koenigsegg Regera – най-бързият и мощен автомобил в света

15 март 2015

Добра новина за феновете на високите скорости долетя от тазгодишното издание на автосалона в Женева. Шведските производители от Koenigsegg представиха пред публика уникален хибрид, който съвсем скоро ще се появи в продажа в лимитирана бройка от едва 80 екземпляра.

Koenigsegg Regera

Koenigsegg Regera

Koenigsegg4

Автомобилът Regera е комбинация от двигател с вътрешно горене и електрическа система, като двете заедно докарват невероятната мощност от… 1500 конски сили (1100 се задвижват от 8-цилиндровия с обем от 5 литра, докато останалата мощ идва от тройка електродвигатели). Любопитното при „звяра на четири колела“ е, че няма скорости, а е с управление тип Direct Drive, тоест системата се активира при преминаване на 48 км/ч., за да не се губи излишна енергия. С ел. енергия Кoenigsegg Regera може да измине разстояние около 50 километра (батерията е 9, 27 КWh и реално е една от най-големите при хибридите), като имате на разположение 700 конски сили от трите мотора, които се зареждат не само докато работи и бензиновият двигател, но дори и когато натискате спирачка. За десерт сме оставили и най-сладкото за всеки почитател – ускорението е от 0 до… 396 км/ч за време под 20 секунди.

Сега ви оставяме да се насладите на снимките на изключителното возило, като ви напомняме, че е уникално и по една друга причина – Коenigsegg произвеждат годишно едва 12 автомобила, което логично им дава възможността да изпипат всеки от тях и до най-дребния детайл. И така, затегнете коланите!

Koenigsegg

Koenigsegg6

Снимки: Таringa.net

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)