luv-1024x647

LIC33: Злоупотребяващи с властта изкуствено атакуват дружествата, които придобихме

31 март 2015

LIC33 ще допринесе за подобряването на инвестиционния климат в България. С тези думи изпълнителният директор на LIC33 Пиер Луврие се обръща към премиера Бойко Борисов.

В писмо до министър-председателя от LIC33 обясняват целите на инвестициите, които правят в България и причините, поради които са избрали нашата страна. В писмото Пиер Луврие подчертава, че компанията, която представлява, вярва във върховенството на закона. Според инвеститора, първоначалните описания, появили се в медиите за LIC33, са подвеждащи – „базирани единствено на три снимки, и на лъжа относно нашите инвестиции, опитват да ни опозорят и да създадат за нас изкривена представа, която не отговаря на действителността“.

Пиер Луврие се обръща към Бойко Борисов с думите, че веднага, щом премиерът им предостави възможност, те ще покажат ангажимент за прозрачност. „Ще Ви представим всички аспекти, доказващи, че ние сме просто западни предприемачи, желаещи да разрешат сложна ситуация и да структурират плащането на дългове към КТБ“, се казва в писмото.

„Дружествата, които придобихме, се справят отлично, като изключим изкуствените атаки, с които те непрекъснато се сблъскват, атаки, инспирирани от онези лица, злоупотребяващи с властта на държавата за собствените си цели. Ние вярваме в тези дружествата и техния огромен потенциал, в служителите им и в България. Както се ангажирахме, действително дължимите на КТБ суми ще бъдат изцяло заплатени с участието на първокласни международни банки. Това рефинансиране ще бъде извършено при пълна прозрачност, в координация с екипа на правителството в рамките на един процес, следващ най-стриктните международни пазарни стандарти. От това ще спечелят всички българи“, заявяват от LIC33.

В допълнение Пиер Луврие изброява аспектите на инвестицията, която прави LIC33:

„Продавачът е продал окончателно. Законът е категоричен по този въпрос и позволете любезно да поканя Вашите екипи да се срещнат с моя, за да бъде българското правителство надлежно осведомено. Ние поехме ангажимент да заплатим цена от 900 милиона евро в дългове като стойност на предприятието, която намираме за висока, предвид тежестта и сериозността на атаките срещу дружествата, но въпреки това все още държим на принципа на изплащане на всичките задължения.

Ние имаме прозрачни цели. Ние правим бизнес, опитвайки са да донесем стабилност и справедливост там, където инвестираме. Оставяме политиката на политиците. Никоя държава не ни диктува каквото и да е, ние работим за и по правилата на Европейския съюз.

Ние сме дискретни инвеститори в ЕС, уважавани от тези, с които сме работили, като досега не сме се стремели към широка публичност. В конкретния случай избрахме да се афишираме публично, за да разсеем митовете и слуховете около настоящата ситуация и да заявим ясно нашите намерения. Ние знаем, че много представители на европейски и други западни капитали наблюдават отблизо този проект и се питат дали върховенството на закона ще бъде гарантирано, дали прозрачността ще бъде гарантирана, питат се дали свободата на предприемачеството ще бъде гарантирана, и се питат дали неприкосновеността на частната собственост ще бъде гарантирана“.

В заключение изпълнителният директор на LIC33 се обръща към Бойко Борисов с думите, че компанията не иска преференциално отношение. „С уважение молим правителството да уважи принципа на върховенство на закона, неприкосновеност на частната собственост, свободата на предприемачеството, и нашата лична сигурност – нещо, което бихме очаквали във всяка държава – членка на ЕС“, казва Пиер Луврие. /БГНЕС

снимка: ureport.bg

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

  1. Всички знаем, че Пеевски подобна сделка не го устройва. Разбира се, че ще атакува.

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)