LIFE BALL 2017: Научи своя статус! (видео)

09 юни 2017

Кампанията „НАУЧИ СТАТУСА СИ!“ стартира на 1 декември 2016 г. – Световния ден за борба със СПИН. Но преди края на годишната кампания на 1 декември 2017 г., след броени часове ще се насладим на кулминацията, а именно „Балът за живот“ 2017. „. In LIFE TV има удоволствие да е сред специално акредитираните медии за събитието и екипът ни вече е на линия и част от трескавата подготовка!

MON_3064

Мотото „НАУЧИ СТАТУСА СИ!“ ще има основна роля в цялата церемония на Life Ball. Многобройни местни и международни знаменитости ще се присъединят към дефилето и ще дадат пример. Защото, когато става дума за образоване на млади хора – има, все още, много дълъг път, който трябва да се извърви! Обществото, медиите и политиците носят голяма отговорност. Все още има тревожно невежество сред подрастващите по отношение на ХИВ главно поради това, че инфекцията е престанала да представлява непосредствена заплаха за здравето на хората.

РАННАТА ДИАГНОСТИКА СПАСЯВА ЖИВОТ!

Тестването и научаването на статуса е първата стъпка за прекратяването на разпространението на ХИВ/СПИН.

Процентът на предаване на ХИВ по света остава упорито висок. От 36,7 милиона души, живеещи с ХИВ (СПИН) по света, 60% – приблизително 14,5 милиона души в световен мащаб – не знаят своя статус. В Европа 1 на 7 души, които са ХИВ-позитивни, не знаят имунния си статус. Имаме технология и медицина, които позволяват по-ранна, по-лесна диагностика, но стигмата и дискриминацията все още не позволяват на хората да се изследват за ХИВ.

MON_3057

РАННАТА ДИАГНОСТИКА СПАСЯВА ЖИВОТ!

Ето защо Life Ball 2017 инциира комбинация от инициативи, насочени към тестване и обучение.
Общности, организации, бизнес и правителствени агенции се обединяват с една обща цел – да се работи за ранното диагностициране на ХИВ / СПИН и намаляване на препядствията пред тестването.

Започват световни кампании за насърчаване и увеличаване на тестването за ХИВ в световен мащаб.
Стартира международна кампания в рамките на една година, която да има за цел да направи по-достъпно и не толкова притеснително тестването за ХИВ.

Чрез кампанията „Научи своя статус“, стартирала на 1 декември 2016 г. – в Световния ден за борба със СПИН, нашето послание е силно и ясно: само тези, които редовно проверяват имунния си статус, могат да получат своевременно лечение или подходяща превантивна грижа и да спрат несъзнателното разпространение на вируса на други хора.

MON_3031

ЦЕЛИ
Дестигматизиране на теста за ХИВ / СПИН
Значително увеличаване на тестването за ХИВ през 2017 г. в сравнение с предходните години
Намаляване на социалните, икономическите, политическите и културните бариери пред желанието за изследване

ИЗПЪЛНЕНИЕ
Кампанията „Научи своя статус“ се състои от четири основни елемента:
Проекти за тестване на ХИВ чрез международни партньорски организации
Медийно осведомяване и социални капмании
Мобилни лаборатории за изследване по време на събития, организирани от LIFE + и други организации в цяла Австрия в сътрудничество с правителство, министерства и местни организации
Програми за обучение на младежи и организиране на събитие – Life Ball Next Generation – в сътрудничество с австрийските федерални министерства.

Ние, от In Life ТВ, ще се включим в кампанията „Научи своя статус“ и ще ви направим съпричастни на цялата атмосфера и феерия на грандиозния бал на живота. Нека заедно на 10 юни отново покажем красивите си лица. Нека отново любовта и толерантността блестят цяла нощ, за да спрем заедно тази болест.

Станете част от кампанията Научи своя статус!

Аз знам моя статус, а ти? Покажете на света, че знаете своя имунен статус и мотивирайте и останалите да се тестват също. Споделете снимката си в социалните медии с хаштаг- #knowyourstatus_lifeball.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)