Lorde

Lorde отмени концерта си в Израел

25 декември 2017

Продуцентската компания Naranjah сообщи, че новозеландската певица Lorde отменя концерта си в Тел-Авив, планиран за юни 2018 г., съобщава вестник Йедиот Ахронот.

По – рано двукратната носителка на наградата Grammy, новозеландската певица Lorde заяви, че е възможно да отмени концерта си в Тел-Авив, заради свои поклонници, призоваващи я да съхрани неутралитет в дипломатическия спор около статута на Йерураслим.

„Със съжаление обявяваме, че планираният за юни концерт на Lorde в Израел се отменя“, цитира вестника изявлението на компанията. Отбелязва се, че всички закупили билети ще получат парите си обратно в рамките на 14 работни дни.

 По-рано призиви за отмяна на концерти бяха отправени и към британската група Radiohead, която не се съобрази с тези искания.

В началото на декември Тръмп обяви признаването на Йерусалим за столица на Израел и подписа заповед за преместването на американското посолство от Тел Авив. Решението на американския президент бе посрещнато с ентусиазъм в Израел и негативно в много страни по света, на първо място в страните от Близкия Изток и Палестина.

Генералната асамблея на ООН в четвъртък прие резолюция осъждаща решението на САЩ по статута на Йерусалим като столица на Израел. В гласуването учавстваха 128 държави, 9 от тях гласуваха против, а още 35 – въздържал се.

РИА Новости

Превод: Пламена Славова

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)