TON_2323

Mисис Баба 2018

22 януари 2018

Mrs Classic Universe 2018 & Grandma Universe 2018

Традиционно на Бабин ден – последният от поредицата празници, свързани с Рождество Христово, на който почитаме „бабата“ или опитната жена, която е изпълнявала ролята на акушерка в миналото се проведе деветото издание на конкурса „Мисис Баба 2018“ и световното издание Grandma Universe 2018 – единственият международен световен конкурс за баби.

Но бабата е не само опитът, който помага на живота да се появи, а и любовта, която го отглежда. За любовта на бабите към техните внуци често се казва, че е най-вълшебната любов от всички – тя е безгранична и безусловна.

Вчера вечерта, в балната зала на хотел Монтесито, за поредна година точно на бабин ден имаше много, много любов, защото тук бяха събрани най-много баби на квадратен метър във Вселената, дошли от близо и далеч. Най-готините баби на България се бориха за титлата Мисис Баба 2018г., а представителки от 15 държави, сред които Сингапур, Испания, Филипини, Канада, ЮАР, Австралия, Малайзия, Русия, Индия, Швейцария, Обединено Кралство, Канарски острови, Латвия, Лас Палмас, България, както и миналогодишната победителка „Мисис Баба“ 2017 – Лариса Иванова се надпреварваха с талант и харизма за короната Grandma Universe 2018.

TON_2044

TON_2051

Над 120 кандидатки от цялата страна заявиха желание да участват в надпреварата. Целта на този конкурс е да даде пример за съвременна баба – красива, поддържана, работеща, щастлива и радваща се на живота, любяща майка и баба, със самочувствие, лично пространство.

TON_2072

Домакин на гала вечерта беше първата „Мисис Баба“ 2010 – Капка Амзина. Водеща на международния конкурс беше носителката на титлата „Grandma Universe“ 2016 Дони Василева.

Всички участнички в международния конкурс бяха отседнали в комплекс „Монтесито”. Специалната национална вечер с участието на фолклорна група „Чинари” се проведе в Механа „Мираж”. „Дари травел“ им подари туристическа обиколка на София, а салони „Магама“ и Мисис България Милениум 2016 Виктория Драганова се погрижиха за перфектната им визия на финала на конкурса. Гостите се насладиха на вина от специалната селекция на Винарска изба „МАРАШ“. Участничките получиха подаръци от „REFAN”, „Tonino Lamborghini energy drink”, „Premium Health Products“ и “Benostan”, изворна вода „Бачково“ и саморъчно направени бонбони от Мисис България Европа 2017 Анна Стафанова.

TON_2046

TON_2048

Събитието по традиция имаше и благотворителен характер. Средствата бяха предоставени на К.Г.Б. – Клуб на готините баби. В най-интересния тур с талантите всички участнички блеснаха с изпълненията си. Те пяха, танцуваха, рецитираха.

TON_2140

TON_2145

TON_2169

TON_2191

TON_2196

TON_2216

Жури в състав: Капка Амзина, Снежана Спасова, Анелия Петкова, Велина Евтимова, Татяна Трайкова, Ваня Георгиева, Мариана Маринова, Иван Рупчин, Нели Пандилова и Мадлена Иванова избраха следните победителки:

- „Мисис Баба“ – България 2018:Анета Паскалева – от София, на 71 години, по професия инженер, майка на един син и баба на две внучета;

TON_2258

а нейни подгласнички станаха:

- I – Леонсия Докузова;

- II – Светла Котева;

- III – Мариана Марчева;

- IV – Мария Веселинова;

 TON_2266

- „Mrs Classic Universe” 2018:Роза Ван Никар – от ЮАР, на 41 години, майка на две деца, по професия юрист

TON_2291

с подгласници представителките на Сингапур и Обединено Кралство;

 TON_2295

- „Grandma Universe” 2018:Елена Крумхолц – от Швейцария, на 53 години, майка на две деца, баба на четири внука, доктор по естетична медицина, говори четири езика

TON_2308

като нейни подгласнички са представителите на Латвия и Русия.

 TON_2310

Организатор на събитията „Мисис Баба“ 2018 и “Grandma Universe” 2018 е сдружение „Famous” и „Mrs. Universe LTD” в лицето на продуцента Меги Савoва.

TON_2317

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)