TON_4865

Mодна къща Mезон Сант-Ерем представи първата си колекция

12 октомври 2017

 “Парижки стил” е фраза, която е натоварена с особен смисъл, когато темата е мода. Изящно и стилно – това са характеристиките в начина на обличане на повечето дами от Париж. Класата и изтънчеността са вече възможни и в София, защото преди часове отвори официално врати модна къща „Мезон Сант-Ерем“. Тя е основана през месец юни 2017 г. от г-жа Габриела Колева и е създадена с визия за изграждане на модна марка за дамски облекла с акцент върху елегантни и чисти силуети, съчетани с рафинирани и структурирани платове, отговарящи на естетическите потребности на модерната делова дама.

TON_4818

Като ревностен ценител на красивото и изкуствата, г-жа Колева създава „Мезон Сант-Ерем“ символично и в духа на благородническите ценности, на името на граф Арманд Марк дьо Монтморан дьо Сант-Ерем, френски благородник и държавник от 18 век и министър при управлението на крал Луи XVI. Вдъхновена от онази епоха, в която изтънчеността е била високо ценена и от френския стил като цяло, модна къща „Мезон Сант-Ерем“ ще предлага финес както в линията бизнес облекла, така и при официалните и вечерни тоалети.

TON_4848

Елегантна и стилна бе първата среща на дизайнерката с модни редактори, блогъри и специалисти в областта. На фона на прекрасните класически изпълнения на младите музиканти от Нов Симфоничен Оркестър и в присъствето на г-н Шон Кенеди – американски дизайнер, продуцент и режисьор на някои от най-мащабните публични изяви на президента Бил Клинтън, френския посланик Н.Пр. Ерик Льобедел, г-н Стефан Делайе – председател на Френско-българската индустриално-търговска камара. както и други приятели на г-жа Колева, дошли от близо и далеч, за да засвидетелстват подкрепата си, бе представена първата символична колекция на модна къща „Мезон Сант-Ерем“.

TON_4824

Тя включва бизнес линия дамски облекла, залагаща на костюми, рокли и палта с изчистени силуети, в пастелната цветова гама и изработени от естествени материи като коприна, копринено кадифе, кашмир, вълна и алпака, гарнирани с ширити в стил „Шанел“.  Честта да бъде лице на тази първа колекция имаше носителката на титлата Мис България – топмодела Габриела Василева.

TON_4836

През месец юли 2017 г. г-жа Колева придоби от г-жа Албена Александрова известната българска марка „Рошавата гарга“, която ще се развива като част от „Мезон Сант-Ерем“. Нещо повече, г-жа Колева заяви, че ще запази експерименталния и ексцентричен стил, наложен от Албена Александрова.

TON_4861

В бъдеще „Рошавата гарга“ ще бъде развивана като авангардна линия облекла на модна къща „Мезон Сант-Ерем“ и ще е запазено поле за изява на талантливи млади български дизайнери и студенти по мода. Албена Александрова от своя страна сподели, че е спокойна, защото знае, че в ръцете на нейната дългогодишна клиентка Габриела Колева „Рошавата гарга ще полети високо!“.

TON_4841

В ателието си на ул. „Аксаков“ 15 в София, модната къща предлага на своите клиенти ушиване на тоалети с богат избор на платове и ширити от Франция и Италия, както и със специална селекция на платове „висша мода“ от Париж, Франция.

Като страстен колекционер на френски порцелан от 18 век, г-жа Габриела Колева има удоволствието да предостави на посетителите на модна къща „Мезон Сант-Ерем“ възможността да се запознаят с нейната  колекция. В нея се включва и част от сервиза на граф Арманд Марк дьо Монтморан дьо Сант-Ерем, изработен от кралската фабрика за порцелан „Севър” /Sevres/ през 1787 г.

Габриела Колева е завършила Институт по бизнес администрация в Нант, Франция (IEANANTES) и Висше франкофонско училище по администрация и мениджмънт (ESFAMSOFIA). Тя  има  20 години професионален опит в бизнес сектора и е дългогодишен спонсор на „Нов симфоничен оркестър“, с афинитет към рисуване, литература и балет. Габриела Колева е дъщеря на писателя афористик Петко Колев и потомка на ген. Пенчо Златев, военен министър (1934) и министър-председател на България (1935).

TON_4846

Очаквайте репортаж от събитието.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)