dark

Market Flash Mob на Женския пазар за Световния ден на шегата

01 април 2016

По нетрадиционен начин София ще отбележи 1 април – Световен ден на шегата. Женският пазар в столицата ще се трансформира в клуб на открито, а щанд със зеленчуци – в DJ пулт с tech house музика. „Извънземно нашествие“ и уличен рап пък ще помогнат на пазаруващите да се озоват за малко на друга планета или да се позабавляват.

В интерес на публиката, събитието ще се състои на 1 април, петък от 12:00 до 13:30ч. и включва позиционирането на DJ пулт на щанд от Женския пазар и участието на трима студенти по пантомима, които ще изпълнят изненадващ пърформанс, облечени в костюми на извънземни.

h1

Щандът на пазара ще е работещ и ще предлага обичайните продукти, но изведнъж ще стартира музиката и ще се появят пърформърите, без това да пречи на лова на потребителите за промоции на краставици например, да напазаруват след работа или просто да се чудят на случващото се.

Организатор е Младежкото сдружение в обществена полза „Лаборатория за интерактивни и медийни програми“ със съдействието на „Пазари Възраждане“ ЕАД. Концептуално, идеята на “market flash mob”, е да постигне културна инверсия в нетрадиционно и модерно пространство от градската среда и да бъде действена абстракция на стилизирания абсурдизъм под формата на шеговита закачка към гражданите на столицата.

Събитието е вдъхновено от добрите практики в Барселона и Мадрид. Организаторите пазят в тайна името на диджея, който ще застане зад пулта-сергия.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)