smart-ed891-8726358087687024594

Mercedes напълно ще се откаже от бранда Smart

27 октомври 2018

Германският производител Mercedes напълно ще се откаже от бранда Smart. Това съобщава Automedia.bg, позовавайки се на сп. Automobile Magazine. Заедно с това и Renault ще се оттегли от партньорството си с Daimler, след като Smart ForFour и френското Twingo достигнат края на жизнения си цикъл. Още през 2010 г. Renault и Daimler започнаха съвместно да създават единна платформа за малки градски автомобили. След това, второто поколение на Smart ForFour и третата генерация на Twingo започнаха да се произвеждат в един и същ завод – в Ново Место, Словения.

Mercedes се очаква да закрие бранда Smart до 2026 г., но, както се посочва в статията, компанията има бъдеще в този сегмент. Под ръководството на новия изпълнителен директор Ола Калениус Daimler вероятно ще реши да пусне супермини в състава на Mercedes-Benz, за да се конкурира с Audi A1 и Mini. Такава кола не би използвала шасито на напълно нов A-Class, защото преобразуването на платформата и нейното умаляване би излязло прекалено скъпо.

Най-вероятният сценарий е, че следващото поколение на A-Class, което трябва да се появи през 2025 г., ще се откаже от настоящата си архитектура MFA2 в полза на напълно мащабируем нов формат на конвергенция с кодово име MX1. Тази платформа ще послужи като основа за бъдещите малки модели на Mercedes-Benz модели и ще поддържа силовите агрегати BEV, PHEV и ICE.

Automedia.bg

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)