Windows 8

Microsoft спира новите приложения за Windows 8

23 август 2018

Microsoft все по-настойчиво подтиква разработчиците на приложения и потребителите да преминат към Windows 10, съобщава TechNews.bg. Следвайки тази стратегия, от 31 октомври 2018 г. компанията ще прекрати приемането на нови приложения за операционни системи Windows 8.x и Windows Phone 8.x в каталога Microsoft Store.

Разработчиците все още могат да изпратят обновления на вече приети приложения, но в близко бъдеще и тази възможност ще бъде блокирана, пише блогът на Windows. Актуализации на приложенията за Windows Phone няма да се приемат след 1 юли 2019 г., а срокът за обновления на приложенията за Windows 8 изтича на 1 юли 2023 г.

Всъщност, двете платформи имат скромни дялове от пазара. По данни на NetMarketShare, на Windows 8.x се падат под 7% от активните потребители, а на Windows Phone 8.x – едва 0,04%, което е символично присъствие. Така, ограниченията от страна на Microsoft ще засегнат сравнително малък брой разработчици и потребители, още повече, че не всички публикуват своите приложения в Microsoft Store.

Посланието на Microsoft към разработчиците е ясно – ако разчитате на каталога за Windows приложения, ще трябва да преминете към актуалната версия на операционната система, а именно – Windows 10.

снимка: pixabay.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)