26

Monster Cabaret – най-вълнуващото шоу на Седмицата на Дизайна в Милано

05 юни 2018

Едно от най-вълнуващите изложби в дизайнерската седмица на Милано 2018 е несъмнено Monster Cabaret – фантастично шоу на чешката стъкларска и дизайнерска компания Ласвит. Тя изпълни Teatro Gerolamo от 19-ти век с калейдоскопичен звяр на зверове, антихерци, злодеи и изгнаници.

34Изложбата е проектиран от еклектична група от известни дизайнери, изпълнена с фантазмагорични създания на Lasvit, населяващи балконите и ложите на театъра. В определени моменти творбите са като експонати, а в други – спектрална публика.

2

18

24Посетителите се присъединиха, за да гледат кабаретно шоу, изпълнявано от бурлеска танцьори. Този уникален набор, който включва и селекция от стъклария и осветителни тела на фирмата, направи това наистина удовлетворяващо преживяване, което справедливо бе определено като най-доброто сред останалите над 1500 изложби и с право спечели престижната награда Milano Design Award.

38

31

Построен през 1868 г. по време на архитектурен бум,  Teatro Gerolamo е скъпоценен рай на възрожденското възраждане, който отново отвори вратите си след шест години обширни ремонти през 2017 г.

21

32

Подновената историческа чувствителност на театъра се оказа идеалното място, в което да се представи артистичното изкуство на чешката компания. Тя черпи от вековните традиции на Бохемия за производството на модерни произведения с помощта на съвременни технологии и авангарден дизайн.

10

Събирайки заедно международни дизайнери с бохемски занаятчии, колекцията на Monster на Lasvit сътвори една наистина впечетляваща кабаретна примиера.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)