„Хрониките на Нарния”

Netflix екранизира „Хрониките на Нарния“

05 октомври 2018

След заявките на Amazon за фантастични сериали по книги, превърнали се в класика, като „Властелинът на пръстените“ и „Колелото на времето”, Netflix заяви намерението си да екранизира „Хрониките на Нарния“. Серията книги на британския писател К. С. Луис ще се превърнат във филми или сериал по техни мотиви, съобщава Cnet.com. Какъв точно ще бъде формата е още неясно. В прессъобщението на Netflix се споменава за „многобройни продукции” и се посочва, че за първи път правата на всички седем книги от света на Нарния са притежание на една и съща компания.

„Чудесно е да знаем, че толкова хора по света очакват да видят още от Нарния и че напредъкът на технологиите ще позволи приключенията да оживеят на екрана пред целия сват“, споделя Дъглас Грешам, доведеният син на писателя.

Книгите, свързани със света на Нарния са продадени в над 100 милиона копия и са преведени на 47 езика по целия свят. Многобройни са адаптациите им във филми, за телевизията, радиото или сцената.

превод и редакция: Силвия Аризанова
снимка: „Хрониките на Нарния: Лъвът, Вещицата и дрешникът“ беше екранизиран от филмовата компания „Дисни”/Детайл от плаката на филма

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)