Nissan увеличи пробега на своя електромобил (видео)

10 януари 2019

Nissan увеличи пробега на своя електромобил Leaf, който досега отстъпваше по този показател на някои от конкурентите. На изложението CES 2019 в Лас Вегас японската компания показа нов модел Leaf e+, който изминава 356 км с едно зареждане на батерията, в сравнение с 240 км за неговия предшественик, съобщава TechNews.bg.

Едновременно с увеличаване на капацитета на батерията до 62 кВтч, Nissan вгражда в Leaf e+ нов двигател 150 кВт (около 200 к.с.), който е с 33% по-мощен от предишния модел. В резултат на тези подобрения, новият електромобил ускорява по-бързо.

електромобил

Nissan Leaf e+

Обновеният интерфейс Intelligent Mobility сега има голям 8-инчов екран с разпознаване на жестове, подобно на смартфон, а софтуерът, приложенията и картите се актуализират безжично.

Важно нововъведение е поддръжката на система Nissan Energy, която интегрира електромобила в домашната енергийна система, снабдена със слънчеви батерии и други индивидуални инсталации.

Продажбите на Nissan Leaf e+ ще започнат още този месец в Япония на цена около 38 000 долара. Към края на тримесечието електромобилът ще се появи на пазара в Европа за 45 000 евро, а продажбите в САЩ ще стартират напролет, но цената там все още не е обявена.

Вижте още: 3D принтиран електромобил влиза в масово производство (видео)

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)