L1090582

Nissan Cripz – кросоувър от ново поколение бе представен на изложението във Франкфурт

02 октомври 2015

„Нисан“ използва автомобилното изложение във Франкфурт, за да представи концептуален автомобил, който да дефинира характеристиките на нова порода спортен, компактен кросоувър, насочен към по-младото поколение.

L1090587

„Грипз“ има визия вдъхновена от класическите пустинни рали автомобили и състезателни мотоциклети, като използва модерно хибридно задвижване.

Основното при модела е неговият двойнствен характер. От една страна той може да се справя с ежедневните нужди от превоз, а от друга, да предлага истинско приключение през уикенда

Външният вид на кросоувъра отдава чест на един от първите „кросоувъри“ на „Нисан“ – емблематичният Nissan 240Z, спечелил рали „Сафари“ през 70-те години.

L1090580

„Нисан Грипз концепт“ е дълъг 4.10 метра, широк 1.89 м, висок метър и половина и има междуосие от 2.58 метра.

От компанията уточняват, че той не е наследник на някой от съществуващите автомобили на марката.

„Нисан Грипз“ концепт се задвижва от Series hybrid system „Pure Drive“ e-Power EV. При нея ефикасен бензинов двигател работи като генератор и захранва с ток електрическия мотор, вграждан в модела „Лийф“.

Тази конфигурация предлага плавно, бързо и линейно ускорение в почти пълна тишина, с изключителна ефикасност.

Външният вид на колата е създаден чрез сътрудничеството между Nissan Design Europe в Лондон и Nissan Global Design Center в Япония.

L1090585

L1090588

Интересно решение е във фаровете да бъдат вградени камери, които записват всяко пътуване. Картината от тях може да се излъчва и на живо.

Триспицовите, 22-инчови джанти, са вдъхновени от състезателните велосипеди – леки, но здрави, върху които са сложени сравнително тънки гуми под високо налягане, червените и бели графики по бордовете им са повторени върху волана на „Грипз“.

L1090576

L1090578

L1090586

Седалките и централната конзола също са пряко вдъхновени от велосипедите, както и дръжките на вратите, които са оформени като седалките на състезателните велосипеди. Трилъчият волан, от друга страна, дублира дизайна на джантите, чак до специалните графики върху бордовете на гумите.

Концептуалният модел има „Gliding Wing“ приборен панел. Tой е елегантен и тънък, като комбинира здравина и простота.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)