orig (8)

Oстров предлага гушкане на кученца на плажа

30 юни 2018

Бихте ли желали да посетите Карибските острови с белите пясъци, сините води и тонове сладки кученца, готови за гушкане?

imagereader3

Вашата мечта може да се превърне в реалност на остров Провиденсиал в Търкс и Кайкос в щаба на Potcake Place – благотворителна организация, спасяваща кученца от 2005-та, пишат от iWoman. На това невероятно място посетителите могат да изведат тези кученца на разходки по плажа, да им помогнат да се социализират и дори да ги вземат у дома!

orig (11)

Плажовете на Търкс и Кайкос често са класирани сред най-добрите в света заради дългите ивици земя, мек пясък, чисти води и усамотеност. Най-известният от тези плажове е плажът Grace Bay, който е дом на Potcake Place.

imagereader

Potcake е специална порода кучета, която може да бъде видяна само на Бахамите. Името идва от навик, който местните имат, а именно да хранят кучетата с останки от печива от използвани съдове за готвене. Породата е смесица от лабрадор ретривър, английски фокс териер и немска овчарка. Собствениците на Potcake Placе ги описват като изключително умни, грижовни и обичливи кучета.

orig (12)

Основателката на Potcake Place Джейн Паркър-Роу е започнала да се грижи за бездомни кучета от породата още преди основаването на организацията. Тя се преместила от Англия на островите през 1997 и била шокирана от броя бездомни кучета, разхождащи се по улиците. Имала идея да основе благотворителна организация, която да помогне за премахването на кучетата от улиците и намирането на приемни семейства, както и да ги предлага за осиновяване.

imagereader (2)

Организацията е ръководена от доброволци, които влагат своите сърца, време и средства в нея. Доброволци от острова стават приемни родители за кученцата и ги взимат в домовете си за по 2-3 седмици, като организацията им предоставя цялата необходима храна, ветеринарна грижа и играчки, от които животинките се нуждаят.

orig (13)

По време на натоварените туристически месеци се случва хората да се редят на опашка още преди приютът да отвори, за да имат шанса да разходят кученце по плажа.

снимки: Instagram, christiesrealestate.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)