Paris, je t’aime!

29 юни 2014

Именно това обяснение в любов бе основната идея в представената вчера на позлатения мост на Александър ІІІ в Париж мъжка колекция на Кензо за следващия летен сезон. На фона на Айфеловата кула и красивия Grand Palace модната къща показа облекла, които изглеждаха по детски непосредствени, много ярки и много, много френски. Дизайнерите Лим и Леон продължават да изследват темата, започната в круизната колекция на бранда, а именно: Париж през очите на човек, който се оказа за първи път в града на любовта.

APTOPIX Paris Fashion Kenzo

Почти всеки човек на планетата Земя, дори и да не е имал възможност да посети френската столица, задочно е влюбен в нея. Париж има специална репутация: градът на влюбените, изящната Айфелова кула, топлите кроасани за закуска в някоя уютна кафетерия, елегантният френски език, прекрасните и осветени булеварди, градините, дворците, нежната френска музика… Със сигурност всеки един, видял и почуствал града, може да се подпише с две ръце под думите „Париж, обичам те!“ Попадайки за първи път в града на мечтите всеки се чуства като герой от романтичен филм, чийто действие се развива в града на Сена и задължително изпитва емоциите на дете в приказен свят.  Със сигурност с такива широко отворени и усмихнати детски очи е гледал някога Кензо Такада, стъпвайки за първи път в града на любовта… тогава, когато не е бил големият дизайнер, а просто млад човек, пред когото е живота.

Kenzo_m_clp_RS15_8165

Ето защо и настроението в колекцията е жизнерадостно и детско. Ярко сини кръгове с вградени апликации на Айфеловата кула,сякаш извадени от туристически брошури; весели цветове – небесно синьо, оранжево, мента, бледо розово сякаш играят на гоненица пред очите ни; принтирани портрети, направени в стила на известния образ на Че Гевара със Статуята на Свободата, която всъщност е родом от Франция. По- малката версия на емблематичната статуя се намира на брега на Сена, недалеч от самата Айфелова кула.

Kenzo m RS15 0261

Колекцията определено е един разказ за Париж с много настроение, цветове, елегантност и красота, прекрасно пресъздаден от Kenzo. Насладете му се…

снимки: Kenzo

 

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)