5c6c006a36000039106afb43

PETA излезе с грубо изявление за кончината на „върлия враг“ Лагерфелд

22 февруари 2019

Модният дизайнер на „Шанел“ Карл Лагерфелд почина, а PETA не губи време да коментират смъртта на техния „върл враг“, съобщава „Метро“. По-малко от час след информацията, основателката на PETA (организация за защита на животните) Ингрид Нюкирк публикува изявление: „Карл Лагерфелд го няма и неговото кончина бележи края на една ера, в която козината и екзотичните кожи се разглеждат като пожелателни. PETA изпраща съболезнования на близките на нашия върл враг“.

Изявлението на организацията за защита на животните – People for the Ethical Treatment of Animals (PETA) „предизвика шок и отвращение сред хората“, съобщава Yahoo.

Лагерфелд има дълга история в използването на различни кожи, както и кожи от крокодили, гущери и змии в облеклото. Известно е, че твърдо защитава това решение. През декември обаче „Шанел“ обяви, че вече няма да използва кожи в своите проекти.

През годините PETA е спечелила своя собствена репутация, като става известна с тактики за публичност като обличане с качулки на Ку Клукс Клан, за да протестира срещу шоу за кучета и да сравнява жестокостта към животни с изнасилване, робство и Холокоста.

Малко след разпространението на изявлението, PETA го изтриват, но все още не са отговорили на исканията за коментар и проявата на „етика“.

Източник: News.bg
Снимка: Huffingtonpost.co.uk

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)