Pokemon GO

Pokemon Go влияе благоприятно върху нашето здраве?

11 август 2016

Нашумялата игра Pokemon Go има благоприятен ефект върху здравето на играчите, тъй като стимулира движението, се казва в статия на Британския медицински журнал, цитирана от в. „Гардиън“.

Играта не е маркирана като здравно мобилно приложение, но въпреки това се смята за полезна, тъй като играчите вървят много, за да „ловят“ покемони. Според автора на статията д-р Маргарет Маккартни приложението е превърнало улиците на Великобритания в площадка за игра.

По думите на д-р Маккартни приложението би могло да помогне за превенция на затлъстяването и захарен диабет тип 2.

Въпреки това тя отбелязва, че тези заключения все още не са на базата на научни изследвания.

В своята статия авторката посочва още, че независимо от ползите на приложението, то трябва да бъде направено по-безопасно за играчите, давайки пример с хора, които са били спасявани от пещери или от морета, опитвайки се да „заловят“ покемон.

„Pokemon Go може и трябва да бъде направена по-безопасна. Както повечето неща, играта има своите ползи и рискове… Повечето приложения за здравословен живот, които повишават физическата активност, обикновено са насочени към потребители, които искат да бъдат по-здрави. Pokemon Go не е маркиран като здравно приложение, но играчите в крайна сметка вървят доста пеша“, посочва тя.

Сам Кларк твърди, че е първият британец, заловил всичките 142 покемона във Великобритания

Сам Кларк твърди, че е първият англичанин, заловил всичките 142 покемона във Великобритания

Напомняме, че преди няколко дни в. „Дейли мейл“ съобщи, че 32-годишният Сам Кларк обяви, че е първият британец, заловил всичките 142 джобни чудовища в Обединеното кралство.

Кларк разказа, че играе непрекъснато, когато е буден, и е изминал толкова километри, че все едно е участвал в пет маратона.

Мъжът от Саутхамптън беше поканен в телевизионно шоу, за да разкаже за успеха си. Кларк разкри пред аудиторията, че играта Покемон е подобрила физическата му форма и кондицията му.

Запитан от журналиста в студиото какво му носи играта, при положение че има четири деца и е зрял човек, Кларк отговори, че е спечелил по-добро здраве. „Заради Покемон отслабнах, прекарвах повече време навън и по-често извеждам децата“, каза той. Кларк е изминал 225 километра в търсене на покемони. /БГНЕС

снимка: macleans.ca

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)