porsche taycan - първият електромобил на Porsche

Porsche: Tesla промени историята на автомобилостроенето!

21 юни 2019

В последно време Porsche прави 180-градусов завой по отношение на електрическите коли. Сега легендарната немска компания изненада всички, като публично призна успехите на Tesla и потвърди, че е-колите скоро ще станат обичайно явление по пътищата.

Шефът на Porsche в Северна Америка Клаус Целмер публикува открито писмо в USA Today, който е най-големият по тираж вестник в САЩ. Озаглавено „Porsche смята, че искате следващата ви кола да бъде електрическа“, то говори за промяната в тенденциите в автобизнеса и посочва, че все по-широкото разпространение на зарядни станции за е-коли ги прави по-удобни за притежание.

Model X нa Tesla

Model X нa Tesla

Нещо повече, шефът на Porsche дори признава, че Tesla e компанията, доказала наличието на потребителско търсене със своя Model 3. Първият в историята на Porsche електромобил – Taycan вече е обект на завиден огромен интерес към него, разкри Целмер през Carscoops.

Според топ-мениджъра, ако всички хора, които са си поръчали Taycan предварително, го купят, то ще свършат произведените за една година напред бройки от модела. Целмер допълни, че повече от 50% от поръчалите електромобила, досега не са били клиенти на марката.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)