Lana-Del-Rey-press-photo-cr-Nicole-Nodland-billboard-1548

Radiohead обвиниха Лана Дел Рей в плагиатство (видео)

10 януари 2018

Британската група Radiohead обвинява певицата Лана Дел Рей в плагиатство. Американската изпълнителка заяви, че е готова да преговаря за извънсъдебно споразумение.

Слухът за съдебния иск е верен. Макар аз да зная, че моята песен не е била вдъхновена от песента Creep, групата Radiohead счита, че е, и те искат да получат 100%  от приходите. Аз предложих 40 %  от последните няколко месеца, но те настояват, че ще приемат само 100 %.  Адвокатите им са неумолими и затова ще се разбираме в съда“, – написа певицата в  Twitter.

По-рано The Sun сообщи, че групата обвинява Лана Дел Рей в плагиатство, тъй като нейната песен Get Free е сходна с композцията на Radiohead - Creep.

Дали двете песни имат нещо общо можете да решите следния линк:

https://www.youtube.com/watch?v=cUQ0aNuhR-s

По думите на източника, групата е решена „или да получи компенсация, или да се пребори да бъде включена като съавтор на песента, за да получи права и върху печалбите й“. 

Песента на британската група излезе през 1992 г. Самите Radiohead са обвинявани в частично заимстване  на музиката от песента  The Air That I Breathe на групата The Hollies, написана през 1972 г.

А ето и оригинала на The Hollies:

https://www.youtube.com/watch?v=HydvceA1PAI

 

Източник: РИА Новости

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)