нощ на учените

Ratio представя: „Учените нощем“

24 септември 2018

Колко често се срещате с учени? Вероятно рядко, например в някой от сутрешните блокове на телевизиите. Ето ви нова възможност – на 28 септември, нощем, с питие в ръка. На едно от десетките събития у нас, организирани като част от Европейска нощ на учените!

Заповядайте в  Klub Terminal 1  ул. Ангел Кънчев 1.

Няколко млади учени ще ни разкажат как изглежда работата им денем и какви въпроси ги държат будни нощем. Към втората категория ще добавим и ние с дискусия и Q&A сесия, диктувана от публиката.

Ето и повече за нашите лектори:

Радослав Александров е докторант в Лабораторията по геномна стабилност към Института по молекулярна биология на БАН. Изучава механизмите на поправка на ДНК и регулацията на репликацията и клетъчния жизнен цикъл чрез микроскопия на живи клетки. От 2009 г. участва в подготовката на олимпийски състезатели по биология.

Мурад Реджеб защитава докторантура по химия през 2017 г. в Университета в Гент в Белгия. Научната си дейност, обаче, извършва в института по микроелектроника imec, Льовен, където изучава материали с ниска диелектрична константа (изолатори) за приложение в бъдещите поколения микропроцесори.

Последният участник засега ще остане изненада!

Вход свободен

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)