Red Ribbon Celebration Concert 2015 гради мостове за мир

16 май 2015

Звездите на операта и театъра заедно за едно поколение, свободно от СПИН

15 май | Бургтеатър Виена | 19:30

Международни звезди от операта и театъра като Анна Нетребко, Диана Дамрау, Хуан Диего Фролез, Piotr Beczała, Елена Максимова, Thomas Quasthoff, Йосиф Айвазов и Грегъри Портър, както и артистите Ханелоре Елснер, Birgit Minichmayr, Erwin Steinhauer, Michael Köhlmeier и Konstanze Breitebner взеха участие в Red Ribbon Celebration Concert снощи във Виенския Бургтеатър и подариха своите уникални гласове на една наистина благородна кауза – едно поколение, свободно от СПИН. Солистите се изявиха под акомпанимента на Tonkünstler Orchestra и диригенството на Ютака Садо.

Red Ribbon Celebration Concert 2015

Вече за четвърти път Red Ribbon Celebration Concert се провежда като прелюдия към Life Ball. Под мотото „Да градим мостове за мир”, концертът е част от официалните празненства по случай 60-годишнината от подписването на държавния договор на Австрия и 70-годишнината от създаването на Организацията на обединените нации. Провежда се в сътрудничество с Федералното министерство по европейските въпроси, интеграцията и външните работи. Общата цел е  изграждането на мостове за мир и възпитаване на едно по- толерантно общество. Откритото сътрудничество е предпоставка за по-успешно водене на борбата с ХИВ и СПИН и социално-политическите последствия от нея.

Нетните приходи от концерта ще отидат за фондацията под патронажа на президента на САЩ Бил Клинтън - Clinton Health Access Initiative (CHAI), която помага в борбата срещу предаването на HIV вируса от майка към дете.

Концертът се проведе под патронажа на: Elisabeth Himmer-Hirnigel

Режисьор: Alexander Wiegold

IMGP0674

Вдъхновени от мотото на Life Ball “GOLD – VER SACRUM I SANTA PRIMAVERA I SACRE DU PRINTEMPS”  артистите отведоха публиката на едно невероятно и цветно  пътешествие през ерата на Art Noveau. Графики, анимации, модели и орнаменти от това време се превърнаха в артистичен фон на музикалните изпълнения, между които прекрасната Ария на Адриана „Lo son l’umile ancella“, Арията на Манон „Suis-je gentille ainsi“, Water under bridges, My funny Valentine и други, които изправиха в края на концерта публиката на крака.

Red Ribbon Celebration Concert за първи път е организиран през 2012 г., като първоначалната идея е била да  се проведе еднократно. Обаче с подкрепата на национални и международни звезди от киното, театъра,  класическата музикална сцена като Анна Нетребко, Майкъл Шейд, Томас Хемпсън, Антонио Бандерас, Марша Крос, Били Зейн , Максимилиан Шел, и още , и още… концертът се превърна в неразделна част от Life Ball.

снимки: Симеон Симеонов
оператор: Кунчо Поляшки
редактор: Пепа Попова-Кънева

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)