RESPIRO – изложба на Ралица Стоицева

11 юни 2017

RESPIRO е озаглавена последната изложба на художничката Ралица Стоицева. Картините са експонирани в галерия „Средец“ на бул. „Александър Стамболийски“ 17 в София в сградата на Министерство на културата.

Серията от картини в тази изложба на Ралица Стоицева е точно тази дълбока глътка въздух, от която има нужда твореца. Автентична и вярна на своето артистично призвание, художничката смело се гмурка с помощта на фантазията в своето изкуство. Границата е почти неуловима – там където свободата и безвремието са в постоянно привличане. Авторката влиза директно в сюжета и доказва, че пътят на живота е една константа – колкото и успокояващ, толкова и задушаващ, чаровен и едновременно жесток.

Ралица Стоицева споделя, че всеки човек има нужда да застане един ден на ръба на скалите, там където морето и небето са в постоянно привличане и да поеме дълбоко, дълбоко въздух. С тази своя изложба тя се противопоставя на на негативните страни на човешкия нрав и природа и на ужасяващите събития, произтичащи от тях. 
репортер: Ася Георгиева

оператор: Венелин Бакалов
постпродукция; Деян дяков

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)