Ritmos Negros или как Афро-Перуанската музика среща България

29 март 2018

Ритъм, мистика, непознати, далечни земи, усещане за безвремие… Висичко това се усеща в музиката на момчетата от Ritmos Negros, за които тепърва ще има да чуваме (и слушаме).
В центъра на Ритмос Негрос е уникално талантливия музикант от арженстински произход Пиеро Епифания (кахон и глас), който привлича около себе си  китарата на Симеон Леонидов (познат ни от Banda Del Padre),  Борис Таслев (един от най-търсените басисти на Българската сцена), и Арнау Гарофе от  Барселона, Испания, чиито лирични саксофон и кларинет допълват идеално музикалната палитра на квартета.

IMG_1047

Музиката на квартета е базирана върху Афро-Перуанска ритмика и включва традиционни песни от Перуанския репертоар, както и авторски композиции, изваяни от Ритмос Негрос, в период от една година.

IMG_1017
Въпреки че жанра „уърлд мюзик“ / “world music” е нещо което много артисти по света избягват, Ритмос Негрос напълно приветсват това определние, защото за квартета и за тяхната публика, всеки един концерт е възможност за пътуване по света – от България чак до Перу.

Чуйте ги тук, а най-добре и на живо, на 29.03.2018-та, от 22:30 часа, в Sofia Live Club, където ще представят дебютният си албум и ще заредят атмосферата със синергията на три култури, които с езика на музиката се превръщат в едно.

репортер: Калина Станева
оператор: Иван Цвятков
постпродукция: Деян Дяков
фотограф: Михаела Борисова

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)